Geschiedenis

Het “Volksdanskampeerweekend Ommen” is in 1977 voor het eerst georganiseerd. Alleen in de twee corona jaren kon het weekend niet doorgaan.

De formule waarmee het weekend vanaf 1977 is gestart is eigenlijk nooit meer gewijzigd. Omdat we vanaf het begin het weekend op dezelfde camping in Ommen hebben gehouden, heeft het weekend nooit echt een eigen naam gekregen, in de wandeling heet het inmiddels al jaren simpelweg “Ommen” of “Volksdanskampeerweekend Ommen”.

Vanaf het begin is het een weekend met levende muziek en ieder jaar wisselende, gespecialiseerde dansleiding. Een volwaardig kinderprogramma met dans als vast onderdeel is ook vanaf het eerste moment steevast onderdeel van het programma.

De organisatie draait op vrijwilligers. Vele jaren  zijn Eef Nijhuis en Marja Minderman de belangrijkste trekkers  ‘van de kar’ geweest. Eef hield van simpele voorzieningen en een eenvoudige organisatie en dat is nog steeds het geval. In principe dansen we overdag altijd buiten. Voor de avonden  maken we al jaren gebruik van de zaal van het restaurant van de camping. Zo houden we de kosten van het weekend laag en blijft “Ommen” betaalbaar.

Dat betekent onvermijdelijk dat we afhankelijk zijn van het weer.  Soms  is er een jaar met regen en moeten we voor de workshops uitwijken naar de zaal van het restaurant, maar vaak is het mooi weer en kunnen we lekker buiten dansen.  Terugkijkend zijn er gelukkig heel veel jaren geweest met prachtig weer en dan is er niets leuker dan een mooie zomerdag om samen met anderen een dans onder de knie te krijgen of lekker lui voor je tent weg te dromen bij de muziek.