Geschiedenis

Het ‘Volksdanskampeerweekend Ommen’ is in 1977 begonnen als een soort reactie op het grootschalige Doedans. ‘Leuk dat Doedans, maar er wordt zoveel aangeboden dat je niet alles mee kunt  krijgen.’ Daarom werd er een weekend bedacht met levende muziek, gespecialiseerde dansleiding en een programma waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je iets mist. En daarnaast altijd een volwaardig kinderprogramma met dans als vast onderdeel. Naast dat voor het weekend gespecialiseerde dansleiders gevraagd werden, bood het in het begin ook een platform voor regionale dansleiders om aan grote groepen les te geven.

De formule waarmee we in 1977 begonnen is eigenlijk nooit gewijzigd. Er staan nog steeds dezelfde onderdelen op het programma en de tijden van dat alles zijn al die jaren onveranderd. Omdat we in principe buiten dansen en over één, in verhouding erg goedkope, overdekte ruimte kunnen beschikken is de prijs van het weekend altijd laag gebleven. Met als enige nadeel dat bij aanhoudende regen voor de danslessen uitgeweken moet worden naar die ene overdekte ruimte en dat de danslessen dan wat ingedikt worden (lessen van een uur in plaats van een uur en een kwartier en dat alles in een doorlopend programma).

Omdat we vanaf het begin het weekend op dezelfde camping in Ommen hebben gehouden, heeft het weekend nooit echt een eigen naam gekregen. Maar wordt het in de wandelgangen gewoon ‘Ommen’ of ‘Volksdanskampeerweekend Ommen’ genoemd.